Convivència i Festa Major. Reunió d'urgència Ajuntament- Comissió de Festes

Ajuntament de l’Esquirol

Comissió de Festes de l’Esquirol

Dissabte 15 d’agost

Us informem de la reunió d'urgència d'aquest mati al consistori amb l'alcalde, regidors i la comissió de festes per valorar la suspensió de la Festa Major, arrel dels últims incidents: incivisme, irresponsabilitat i violència.

Arrel del reiterat incivisme i manca de responsabilitat d’alguns joves al poble i l’últim incident ocorregut durant la nit d’ahir divendres s'ha valorat la suspensió de la Festa Major; incident que ha finalitzat amb l'ingrés hospitalari d'un treballador contractat per l'Ajuntament.

A l’Esquirol s’estan identificant nombrosos joves i menors d'edat incomplint reiteradament durant les nits les normatives COVID-19 tals com la obligació de l’ús de la mascareta i la prohibició d’ingesta de begudes alcohòliques a la via pública.

També es repeteixen actes vandàlics nocturns que provoquen molèsties als veïns en diferents punts del poble, agressions verbals i desperfectes en mobiliari privat i públic. Malgrat la presència dels Mossos d’Esquadra, de la seguretat privada i els constants avisos públics a la població, aquests actes no s’aturen. Aquests fets afecten la convivència diària i directament la continuïtat dels actes de la Festa Major que manlleven l’enorme esforç dels membres de la comissió de festes, dels veïns i el consistori per celebrar-la, malgrat les dificultats afegides per culpa de la Covid-19.

Apel·lem a la col·laboració de tothom: joves, famílies, pares, mares, tutors, veïns i veïnes de tot el poble a denunciar qualsevol actitud incívica.

Debatuda l'actual situació considerem oportú donar continuïtat als actes de la Festa  Major tal com estaven programats. Tots estarem amatents, i davant de nous incidents prendrem la lamentable decisió de suspendre determinats actes i prendre mesures més dràstiques perquè no es tornin a repetir.

Rebutgem absolutament l’incivisme, la irresponsabilitat i la violència. La insolidaritat d’alguns no pot afectar la bona convivència ni la nostra Festa Major.