Comunicat Alcaldia COVID-19

Benvolguts veïns i veïnes de l'Esquirol, Cantonigròs, Sant Martí Sescorts i Sant Julià de Cabrera,

mitjançant aquest comunicat us informo que avui dimarts, 24 de març, s'ha confirmat que ha donat positiu al test del Coronavirus la persona ingressada de l'Esquirol des de dijous passat a l'Hospital General Universitari de Vic. CatSalut ha seguit els protocols habituals amb el seu entorn, per la qual cosa us demano serenitat, solidaritat i el confinament a les vostres llars.

Des de l'Ajuntament insistim a reforçar les mesures d'higiene preventives i us preguem que compliu les disposicions oficials per evitar desplaçaments innecessaris, que propicien el contagi i així evitar el col·lapse del sistema sanitari.

Entre altres restriccions, recordeu que només es permet sortir de casa per les compres habituals i mantenint entre 1 i 2 metres de distància o per treure la mascota de forma individual, qualsevol mesura de prevenció és poca en una emergència sanitària com aquesta.

Les restriccions de circulació per la via pública s'han reforçat i els Mossos d'Esquadra treballen per tal que es compleixin. Des del dilluns s'estan desinfectant àrees concorregudes de la via pública.

Insistim a dir que si extremem les mesures individuals, podem reduir la ràpida propagació del COVID-19. Per tant, el millor és quedar-nos a casa i cuidar-nos.

Informar-vos que fins avui (24 de març) a les dues residències de gent gran del municipi, el Casal de la Santa Creu a l'Esquirol i la Residència de Cantonigròs, no hi ha cap cas positiu de COVID-19. Ambdues residències treballen intensament i amb la màxima rigidesa seguint els protocols de prevenció que corresponen. Sí, però, que hem de lamentar que durant aquests dies ens han deixat per altres causes dos residents del Casal de la Santa Creu i també dos veïns del poble. Des d'aquí volem acompanyar les seves famílies en aquest dol.

El web de l'Ajuntament es va actualitzant contínuament. Podeu trobar-hi tota la informació: www.lesquirol.cat

Us agraeixo molt la vostra col·laboració i responsabilitat.

Àlex Montanyà Rifà
Alcalde