Collsacabra Viu 2020

Celebració d'un Collsacabra Viu reivindicatiu amb una situació excepcional

La reivindicació del Collsacabra havia de ser el fil que unia la majoria d'activitats previstes enguany pel Collsacabra Viu, però la situació actual ha obligat als ajuntaments dels tres municipis que coorganitzen aquest cicle d'activitats, l'Esquirol, Tavertet i Rupit-Pruit a celebrar-ho d'una manera ben diferent de les altres edicions, amb moltes menys activitats, i amb moltes mesures de prevenció.

El mes d'octubre és habitual que els tres municipis que conformen el Collsacabra ofereixin un conjunt d'activitats de natura, cultura, música, gastronomia i esport. En l'edició d'enguany es farà un format molt més reduït d'activitats adreçades als habitants del territori i a tots aquells que la pandèmia els permeti fer desplaçaments.

El Collsacabra Viu és un espai de trobada, de converses, compartir coneixements i difusió de novetats entorn d'iniciatives locals i foranies. Malauradament, enguany, s'ha optat per no dur a terme la 25a edició de la fira del Bolet a Cantonigròs per evitar les aglomeracions, una de les activitats més rellevants durant l'octubre al Collsacabra.

Entre les activitats a destacar, hi ha dos processos participatius, un per l'ús de l'espai patrimonial de l'antiga fàbrica tèxtil de Can Quel de l'Esquirol i l'altre, per l'ús de les antigues Escoles a Tavertet, la presentació del Parc d'horts socials de l'Esquirol, així com el ja tradicional Concurs Fotogràfic Internacional del Collsacabra, amb la participació més important de fotògrafs des del seu inici, amb més de 50 i un total de 350 fotografies presentades; A Cantonigròs es farà la III edició de la cursa Canicròs amb les inscripcions esgotades; A Rupit-Pruit tenen prevista la visita al campanar, al qual se li han fet obres de rehabilitació i per tant, ja es podrà visitar, així com l'observació de l'equinocci de tardor entre altres; finalment a Tavertet, s'instal·larà una tirolina panoràmica pels més atrevits!

Fotografia: Els tres alcaldes del territori en l'entorn de l'antiga fàbrica tèxtil de Can Quel, sota el pont romànic del carrer del Pont, recentment restaurat.