Collsacabra Creix. Cicle Anual Cultural

El dia 21 de març dins la jornada de portes obertes de l’Espai d’Entitats, l’Ajuntament va presentar el cicle anual cultural: Collsacabra Creix.
Arrel de l’intercanvi d’impressions, durant aquest any, entre el consistori i diferents veïns, associacions i col•lectius del municipi, han sorgit dues iniciatives per cohesionar i difondre el màxim d’activitats en l’àmbit sociocultural del Collsacabra: “Un cop al mes” i “Collsacabra Creix”.
Collsacabra Creix ha nascut amb la intenció d’aglutinar i construir una oferta cultural permanent en tots els nuclis de població del municipi: L’Esquirol, Cantonigròs, Sant Martí Sescorts i Sant Julià de Cabrera.
El cicle és un conjunt d’activitats plurals  que diversifica els  eixos d’actuació amb la intenció  de repercutir a  tot el municipi i arribar  als  interessos del màxim de població. Aquest cicle convida a tots els veïns, artistes locals i de fora a participar-hi.
Aquests són els dos eixos a desenvolupar durant el cicle anual:
Creixent Pam a Pam
Es tracte de dedicar cada  trimestre a una temàtica  o disciplina  cultural diferent. Aquest any 2015, a la dansa i circ, la música, i la imatge. Cada mes hi haurà una activitat. Tot i que són i estan pensades per que en pugui gaudir tothom, se segueix la següent pauta alhora de desenvolupar-les:
• una per els més s-avis
• una per a públic familiar
• una per a esperits joves
Les activitats es duran a terme als diferents pobles del municipi o en llocs privilegiats del seu entorn, intentant sempre que aquestes siguin el màxim d’accessibles per a tothom. L’oferta sociocultural del cicle inclourà cada trimestre un curs-taller, que donarà una aportació extra als més interessats en la temàtica.
Creixement Continuo
Cicle d’exposicions durant els trimestres del Cicle Anual Cultural  “Collsacabra Creix” de diferents disciplines d’artistes (fotografia, pintura, art plàstica, escultura...) vinculades o no al territori, donant “veu” a joves i poc coneguts artistes del municipi o gaudint de consagrats artistes locals o també de fora.
La “cirereta” del cicle Collsacabra Creix és la convocatòria d’un premi anual dedicat a una disciplina artística diferent cada any: per el 2015 aquest premi es gesta envers la fotografia, creada a l’entorn i en els diferents racons de la riera de la Gorga.
Aquesta és la proposta per enguany: proposta que ha d’anar creixent , que l’hem de fer créixer entre tots!
El calendari previst pel 2015 del Collsacabra Creix el podeu consultar en el següent document.
Presentació