50 anys després: 8 tones de residus recollides a l’abocament incontrolat de la Font de l’Escudella de l’Esquirol.

A l’idíl•lic paratge de la Font de l’Escudella, a tocar de la Riera de la Gorga, on s’hi troba molt a prop el Pont del Molí de la Bertrana, el salt del Tornall, el molí de l’Eixerit i molts d’altres punts d’interès patrimonial i natural; durant els anys 60-70,  l’empresa PEGASO de Barcelona hi organitzava unes macro acampades per als seus treballadors i familiars. Totes les deixalles generades de les acampades eren dipositades en un punt d’aquest espai, fora de les mirades dels campistes o visitants de l’indret, però molt a prop dels senders que condueixen cap a la Riera de la Gorga i els seus engorjats.
En aquest indret, únic punt del municipi de l’Esquirol on es permet l’acampada, és on també cada any es clou la Festa Major de l’Esquirol amb un dinar de germanor, la “Tornaboda”.
L’Ajuntament, durant l’estiu del 2014 va promoure una primera actuació de neteja a través del Projecte de Voluntariat, on una vintena de joves del municipi van poder recollir 1 tona de deixalles. La dimensió de l’abocament i l’impacte generat en aquell entorn natural ha empès al consistori a fer-hi un actuació per retirar definitivament totes les deixalles.