21a Fira del Bolet de Cantonigròs

Els propers 4 i 5 de novembre es celebrarà la 21a Fira del Bolet a Cantonigròs amb activitats per a totes les edats.

Enguany la Fira del Bolet de Cantonigròs coincideix amb la Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra i per aquest motiu, durant aquest cap de setmana hi haurà actes conjunts.

Al dissabte dia 4 hi haurà una xerrada titulada “L’aplegador d’ermita o santer i les seves capelletes”, a càrrec de Joan Arimany Juvanteny, gestor cultural especialista en religiositat popular.
El bolet pren el protagonisme el diumenge dia 5. A la fira de productes artesanats i cerveses artesanes hi haurà parades amb bolets i exposició de bolets. També hi haurà un taller de bolets per als petits de la família i, pels amants de la gastronomia, un “showcooking” de la cuina del bolet, a càrrec d’Ignasi Camps del restaurant Ca l’Ignasi.
Adreçat als boletaires i excursionistes de muntanya s’ha organitzat una xerrada sobre “Rescats de muntanya en helicòpter” a càrrec de Guillem Amorós, coordinador del servei d’emergència GRAE de la Generalitat de Catalunya i Simone Moro, alpinista i pilot d’helicòpter del servei d’emergències de muntanya del Nepal. Tot seguit, i amb els GRAE, i hi haurà un espectacular simulació de rescat a l’entron de La Foradada.

De cara al migdia i tarda s’han organitzat dos concerts i un vermut. Podrem gaudir d’un concert de chanson française amb l’artista Emilie Debacker i, a l’hora dels tastets de gintònics, mojitos i caipirinha podrem escoltar el grup Tòxics.

Hi haurà, també, un concurs d’Instagram amb fotos fetes amb el mòbil el dia 5 de novembre a la fira del bolet de Cantonigròs. S’hauran d’etiquetar amb @cabreresac i el hastag #firaboletcantoni. El guanyador de la fotografia més votada tindrà com a premi un lot de productes artesans.
Precisament, parlant de fotografia, durant el cap de setmana de la Fira del Bolet de Cantonigròs es podran veure exposades les 36 fotografies finalistes del COLLSACABRA, CONCURS INTERNACIONAL DE FOTOGRAFIA al Local d’Entitats de L’Esquirol. Els premiats es donaran a conèixer el dissabte dia 11 en un acte a la sala de plens de l’Ajuntament de L’Esquirol a les 6 de la tarda.