Segon Festival de Música i Poesia Cantonigròs: La música i la poesia en els escenaris més encisadors.

Cantonigròs

dissabte, 20 juliol, 2024 - 17:00

El Segon Festival de Música i Poesia de Cantonigròs, que es consolida com l'evolució natural del Festivalet del Collsacabra, està a punt de celebrar la seva segona edició el pròxim 20 de juliol de 2024.

Aquest esdeveniment cultural té com a objectiu valorar el talent dels músics i autors que aposten per la qualitat de les seves creacions.

Amb un format renovat que destaca per l'èmfasi en lletres poètiques, músiques ben escrites i un enfocament contemporani per connectar amb el públic, el Festival de Música i Poesia de Cantonigròs promet una experiència artística única. Les actuacions, en suport a petits formats, tindran lloc als racons més pintorescos de Cantonigròs, creant un ambient íntim i acollidor per als espectadors.

Per què un festival de música i poesia a Cantonigròs?

La història rica en cultura de Cantonigròs també és un element clau en la celebració d'aquest festival. Amb antecedents com El Concurs Parroquial de Poesia de Cantonigròs entre els anys 1944 i 1968 i El Festival Internacional de Música de Cantonigròs del 1983 al 2011, aquesta població del municipi de L'Esquirol ha estat durant dècades un centre d'interès per a la música i la poesia. El nou festival és una continuïtat d'aquest llegat cultural que uneix la comunitat local amb les arts.

I en aquesta nova edició, què?

En aquesta segona edició del festival, els espectadors tindran l'oportunitat d'assistir a actuacions úniques que captivaran els sentits i les emocions. Encetarà el festival Awen, amb Laura Pont i Mateu Bauçà, al jardí de Ca l'Ignasi amb la seva combinació única de veu i arpa. Continuaran Eduard Iniesta i David Alegret al porxo de les antigues escoles amb "Esgarrapant la nit", fusionant veus i guitarres en un espectacle emocionant. Marta Coll i Xevi Ariza oferiran "Terra fèrtil", un recital de poesia musicada a la sala de l'Esplai. Roigé i el seu septet sorprendran amb l'espectacle 360 graus a la plaça de l'església, envoltats pel públic. Finalment, Titot presentarà "Guillem de Berguedà" a la pista del carrer Montcau per tancar el festival amb clau d'or.

Amb aquesta eclèctica selecció d'artistes, el Segon Festival de Música i Poesia Cantonigròs promet ser una jornada inoblidable plena d'emoció, creativitat i connexió amb les arts essencials.

Programació 2024:


AWEN

17 h - Jardí de Ca l'Ignasi

Duet d'arpa (Mateu Bauçà) i veu (Laura Pont). Awen és una paraula gal·lesa que significa inspiració i és, precisament això, el que busquen, inspirar d'una forma màgica al públic que els mira i escolta. A travès de tangos, boleros, havaneres i músiques del món creen una atmòsfera íntima i nostàlgica que pretèn fer-vos viatjar.

 

 


ESGARRAPANT LA NIT

18:30 h - Porxada de les antigues escoles

“Esgarrapant la nit” és la manera que Eduard Iniesta (veu i guitarres) i David Alegret (veu) ens volen explicar que encara estem a anys llum d’assolir la igualtat de gènere, i que en aquest sentit, els homes també s’ hi han de posar, per què estem massa aprop de la nit, de la foscor, i per això volem esgarrapar-la amb la veu de les nostres poetes a traves de les seves paraules, dels seus versos, de la seva música.


TERRA FÈRTIL

20:00 h -  L'ESPLAI carrer Major, 49

La poeta osonenca Marta Coll Autet presenta el seu poemari Terra fèrtil acompanyada pel músic Xevi Ariza a la guitarra. Els versos de Terra fèrtil ens duen a emocions i situacions que tots vivim, traient-ne les capes supèrflues, com qui indaga sota terra fins a trobar l’arrel, que no és cap altra que la veritat. L’autora fa servir la paraula per retratar la bellesa del dolor i trobar l’harmonia dins del caos. 


360 graus

21:30 h - Plaça de l’església

Roigé (Roger Canals) va idear un espectacle amb una càmera 360º, que es va realitzar i transmetre en streaming. A partir del muntatge, Roigé va aprofitar els dies d’assaig per gravar un tercer treball titulat 360º (La Catenària, 2022), que inclou cinc temes nous i dues reversions. Roigé explica que tenia el desig de fer música amb una orquestra i alhora volia deixar enrere la faceta de cantautor íntim per passar a liderar una banda. Per assolir l’objectiu va reclutar un parell de músics, el trompetista Ivó Ollé i el saxofonista i arranjador dels vents Pol Prats. El resultat és una joia de concert amb un septet de luxe.


GUILLEM DE BERGUEDÀ

23:00 h - PISTA - Carrer Montcau

Fa vint anys, Francesc Ribera “Titot” (Brams) culminava la laboriosa tasca d’adaptar Guillem de Berguedà al català modern, musicar-ne els sirventesos i editar l’obra completa del trobador. Ara Francesc Ribera presenta una nova versió de l’espectacle, i ho fa per desmentir un cop més, tots els prejudicis que asseguren que els trobadors medievals eren uns pusil·lànimes. I té el millor material possible: l’obra de Guillem de Berguedà, el millor trobador d’Europa, i també el més bèstia. Es presenta la posada en escena d’aquesta obra: la de Guillem de Berguedà, encapçalada pel mateix Francesc Ribera acompanyat d’un quartet dirigit per Marcel Casellas.

Entrades gratuïtes

  • Organitza: Ajuntament de L'Esquirol amb la col·laboració de l'Associació de Veïns de Cantonigròs, la Comissió de Festes de Cantonigròs i el restaurant Ca l'Ignasi