FESTIVALET DEL COLLSACABRA 2018

Cantonigròs

dissabte, 1 setembre, 2018 - 16:30

CollsacabraCreix

Torna EL FESTIVALET DEL COLLSACABRA a Cantonigròs. En aquesta edició del 2018 s'hi podrà gaudir de 5 actuacions musicals de diferents estils i formats. El denominador comú dels 5 concerts és la qualitat artística de les propostes.

El primer concert anirà a càrrec de 2princesesBarbudes que ens oferirà l'espectacle SEMPRE DE VACANCES. Música pop per a tota la família. Entre guitarres roses, maraques-granota i trompetes plasticoses, hi trobareu Marc Marcé i Helena Casas fent música baixeta per a gent baixeta amb instruments de joguina.

Plaça de l'església 16.30h.

Podríem dir que una princesa canta i que un barbut hi posa els micròfons. I també podríem dir que una barbuda dibuixa i un príncep toca els acords. Un barbut que és princesa i una princesa que és barbuda, això sí que és veritat. 

___________________________________________________________

Per gaudir de la bona música d'un dels guitarristes més importants del nostre país en un entorn excepcional, TOTI SOLER actuarà al porxo de les antigues escoles de Cantonigròs fent un recorregut pels millors temes que el guitarrista ha escrit durant més de 50 anys de carrera.

Porxo de les antigues escoles de nens de Cantonigròs 18h.

Jordi Soler i Galí, conegut artísticament com a Toti Soler (Vilassar de Dalt, Maresme, 7 de juny de 1949) és un guitarrista, compositor i cantant català. És considerat una figura destacada de la música contemporània a Catalunya i del panorama de la Nova Cançó. Va tenir una formació clàssica i va rebre influències del blues, el jazz i el flamenc. La discografia de Toti Soler és àmplia i segueix creixent. Abasta una obra diversa, des dels inicis amb els grups Els Xerracs, Brenner's Folk que esdevindrien el grup folk-rock Pic Nic, continuant amb enregistraments d'aire folk o rock en solitari.

___________________________________________________________

Continuant al mateix escenari ens arriba una interessant proposta transcultural de la mà de CAFÈ D'ALGER, amb Marc SerratsYacine Belahcene Massinissa Ait-ahmed.

Porxo de les antigues escoles de nens de Cantonigròs 19.30h.

Cafè d'Alger és un projecte musical nascut a Barcelona de la trobada de tres músics amb un so particular. Una proposta de repertori chaâbi i les músiques del sud des d'una perspectiva catalana. Canten en català, francès, àrab i amazic.

___________________________________________________________

Havent deixat la posta de sol enrere, el públic s'haurà de desplaçar a la carpa per poder deixar-se hipnotitzar amb la veu de Gemma Humet que vindrà a Cantonigròs amb format trio. L’ “encara” és aquella fracció de temps que fa possible l’impossible. Encara’t a la certesa que la realitat present no és ni única ni immòbil. I només així, del fang en tornarem a fer brotar les flors que, junts, veurem renéixer com els brots d’un nou futur. Encara. Això és el que ens presentarà la cantant i pianista Gemma Humet.

Carpa (c. Montcau) 21h. 

Gemma Humet (Terrassa, 19 de novembre de 1988). Té estudis de cant jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). L'abril de 2015 va treure el seu primer disc, Si canto enrere, sota el segell discogràfic Satélite K i produït pel guitarrista Pau Figueres, amb qui col·laboren des de fa anys. Habitualment col·labora amb Toti Soler formant part dels espectacles Liebeslied, U, set, u, quatre: segar i batre o L'Ovidi, poema sense acabar (homenatge al desaparegut Ovidi Montllor, juntament amb l'actor Joan Massotkleiner) i gravant cançons en els últims discs d'aquest.

___________________________________________________________

Tancarà el Festivalet del Collsacabra 2018 la banda formada per músics de banda i banda del riu Sénia PEPET I MARIETA. Amb aquesta banda originària del País Valencià haurà arribat el moment de retirar les cadires i posar en moviment, un per un, tots els ossos del nostre cos seguint el ritme de rumba, Ska, Patxanga, Rock i, fins i tot, de la jota.

Carpa (c. Montcau) 23h.

A partir de fer la cançó «La via»", i abans d'aquesta, «La mani», escrita pel montsianenc i cap del grup, Josep Bordes, el grup va anant agafant cada cop més fama de la que ja tenia, aquest cop, més escampada pels Països Catalans. A l'estiu de 2014, el grup treu a la llum el seu millor èxit, «Corre l'estiu», la cançó de l'estiu de TV3 i Catalunya Ràdio.