CollsacabraCreix: Teatre

Porxo de les antigues escoles de nens, CANTONIGRÒS

dissabte, 12 setembre, 2020 - 17:30

Memòria de les oblidades

amb Rosa Andreu

Un episodi dramàtic de la Guerra Civil amb les dones com a protagonistes

Interpretada per l’actriu Rosa Andreu i amb música del manresà Ferran Barrios, l’obra ‘Memòria de les oblidades’ es fonamenta en la documentació facilitada pels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria, i recrea la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates i recorda l’única afusellada que encara roman a la fossa comuna de la ciutat.

A la mort del dictador Franco, el país va invertir molts esforços a fer el trànsit a la democràcia en pau i oblidà el patiment de moltes persones que tenien els seus familiars en fosses comunes. Famílies senceres van invertir temps i diners intentant trobar els cossos per dignificar-los, sense èxit.

A ‘Memòria de les oblidades’ quatre dones (la Maria, l’Annita, la Dolores i la Teodora) seran jutjades, condemnades a presó i, seguint la política de dispersió de presoners de la maquinària franquista seran traslladades al Convent de les Oblates de Tarragona, convertit en presó. Soles, allunyades de les seves famílies i suportant dures condicions carceràries acabaran els seus dies enterrades a la fossa comuna del Cementiri de Tarragona.

Text: Tecla Martorell

Direcció: Joan Pascual

Música: Ferran Barrios

 

Cicle: CollsacabraCreix '20

Preu: 5€

Durada:1 h 05 min

Els assistents hauràn de dur mascareta i registrar-se a l'entrada

Organitza: Ajuntament de L'Esquirol