Club de lectura Cantoni: L'ACUSACIÓ

El Festival, Cantonigròs

dissabte, 6 abril, 2019 - 19:00

L'acusació
Bandi és el pseudònim d'un escriptor que viu a Corea del Nord i que durant anys ha amagat els seus escrits per protegir-los del govern. Aquest llibre recull set històries que donen veu als ciutadans que van viure sota els règims de Kim Il-sung i de Kim Jong-il, un dels períodes més opacs de la història del país. I ens mostra, a través de personatges intensos i profundament emotius, com es van enfrontar al terrible absurd del dia a dia, combatent la gana, l'arbitrarietat i la persecució amb solidaritat i esperança.

Emocionant i revolucionari, L'acusació ens ofereix un retrat vívid d'aquest territori hermètic i fascinant on, malgrat les condicions inhumanes, la vida persisteix.

«Una lectura imprescindible. El primer llibre de ficció que surt (clandestinament) de Corea del Nord. Fascinant i esborronador. Íntim i punyent.» Margaret Atwood

Autor: Bandi
Bandi, que vol dir 'cuca de llum',és el pseudònim que ha adoptat un escriptor nord-coreà per presentar als lectors internacionals un recull de relats que critiquen fortament les condicions de vida durant els règims de Kim Il-sung i de Kim Jong-il. L'autor hauria nascut l'any 1950 i encara resideix a Corea del Nord, motiu pel qual s'ha vist forçat a protegir la seva identitat del règim del país. Els seus contes van ser transportats clandestinament a Corea del Sud a través de la Xina i s'estan traduint a una quinzena de llengües.

Traductor: Hèctor Bofill
Hèctor Bofill (Badalona, 1973) és jurista i escriptor, autor de cinc llibres de poemes, cinc novel·les i quatre assajos, alguns dels quals han obtingut els premis més destacats de les lletres catalanes, com el Josep Pla de narrativa per L'Últim Evangeli (2003), la Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona pel poemari La revolució silenciosa (2001) o el Premi Ciutat de Palma Joan Alcover per Les genives cremades (2004). L'acusació és el seu primer treball com a traductor.